MIBŐL ÁLL A KONZULTÁCIÓ?

A konzultáció és a tanácsadás a Mandula HomeBio ingyenes alapszolgáltatása. Sem formája, sem helye nem kötött. Történhet otthonodban, munkahelyeden, nyilvános helyen, az on-line térben, vagy bárhol, ahol lehetőség van nyugodt beszélgetésre. Ha azonban az általad megjelölt helyre eljutáshoz utazni kell, és nem tudsz vagy nem akarsz minket saját járművel odaszállítani, akkor az utazás költségét fizetned kell.

A konzultáció megkezdésének alapvető feltétele, hogy kérdéseket tegyél fel előre (lehetőség szerint e-mailben), hogy ne a konzultáció közben kelljen rögtönöznünk, és ha szükséges, utána tudjunk nézni a lehetséges válaszoknak.
A kérdéseid lehetnek általánosak (pl. kisbabám van, milyen környezeti hatásokra kell figyelemmel lennem az egészsége érdekében?), de lehetnek konkrétak is (pl. a kisbabámmal a Kossuth utcában szoktam sétálni délutánonként, nem nagyon szennyett ott a levegő?)
E-mailben küldhetsz fényképeket is. Lefényképezheted, amiről tudni szeretnéd, hogy nem veszélyes-e. Lefényképezheted egy kozmetikai vagy takarítószer címkéjét, amit gyakran használsz, és tudni szeretnéd, hogy nem veszélyes-e. Elküldhetsz ruhákon, eszközökön található címkékről készült fényképeket. Elküldheted egy megvásárolni kívánt ingatlan GPS koordinátáit, amelyek alapján megállapítható, van-e a közelben veszélyeket rejtő objektum (pl. forgalmas útvonal, talajt vagy levegőt szennyező ipari létesítmény, stb.) Küldhetsz fényképet egy kútról, amelynek a vizét meg szeretnéd vizsgáltatni (természetesen a fénykép csak a tájékozódást szolgálja, a vizsgálat elvégzéséhez nem elegendő), vagy a környékről, ahova költözni szeretnél. Elküldheted annak az élelmiszernek a fényképét, amit rendszeresen fogyasztasz, és tudni szeretnéd, tartalmaz-e káros anyagokat. És így tovább.

Jellemzően az általánosabb kérdések megválaszolásához nincs szükség külön vizsgálatra, ha tehát ilyenekkel keresel meg minket, a szolgáltatásunk ingyenes.

Azokban az esetekben, amikor komolyabb vizsgálat (pl. anyagelemzés) szükséges, a szolgáltatás nem ingyenes, egyes esetekben kifejezetten drága is lehet. De ilyen esetekben mindig előre megbeszéljük, hogy milyen vizsgálatok elvégzését látjuk szükségesnek, és természetesen te döntöd el, hogy kéred-e az adott vizsgálatot, vagy más fizetős szolgáltatást.

Soha nem nyújtunk fizetős szolgáltatást anélkül, hogy azt előre, pontosan megbeszélnénk veled, és te egyértelműen kifejezted volna, hogy kéred az adott szolgáltatást.
A Mandula HomeBio fizetős szolgáltatásainak kialakítása még csak most folyik, ezért jelen pillanatban csupán korlátozottan érhetőek el.


A konzultációk tematikáját tekintve azok a potenciális (környezeti) veszélyek felmérését és az ezekkel kapcsolatos ismeretek átadását szolgálják, a különböző - emberi, állati, növényi, környezeti - károsodási formák megelőzését, illetve a veszélyek elkerülésének lehetséges módjait igyekeznek feltárni, az elkerülést tanácsokkal vagy a környezet szükséges átalakításával segíteni.
Egyáltalán nem foglalkozunk orvosi tevékenység körébe tartozó kérdésekkel! Pl. nem diagnosztizálunk és nem kezelünk betegségeket akkor sem, ha azok valószínűsíthetően környezeti hatásra alakultak ki.
Ilyen segítségért minden esetben orvoshoz kell fordulni!

VISSZA