Miért segít valaki ingyen?
Mi a jó neki ebben?

Azért segít ingyen, mert amikor konzultál veled, nem csak ő segít neked, hanem te is segítesz neki.
- Segíted a kutatását: segíted, hogy felmérje, melyek a leggyakoribb környezeti problémák, amelyeket már a mindennapokban is sokan érzékelnek.
- Amikor részt veszel a konzultációján, ő tanácsokat ad neked, egyúttal tájékozódik arról, hogy melyek azok a környezeti problémák, amelyeket már sokan, és melyek azok, amelyeket kevesen értenek, tehát az adott kérdésekben széleskörű ismeretterjesztésre van szükség.
- A konzultáció egyszersmind piackutatás is, mert az ingyenes szolgáltatást fizetős szolgáltatások tartják el. Fel kell mérni, hogy milyen szolgáltatásokra mutatkozik igény, illetve a már elérhető szolgáltatásokat hogyan lehet a kereslettel összehangolni.

Tehát ez a kutatás távolról sem csak elméleti munka. A kutatás nem titkolt célja, hogy olyan szolgáltatások piacra kerülését mozdítsa elő, amelyek célja a környezetbarát fejlődés, és amelyre fizetőképes kereslet is mutatkozik.

Például ha vegyszermentesen előállított élelmiszert szeretnél fogyasztani, de nem bízol az előállítókban, az ingyenes tanácsadáson túl fizetős szolgáltatással is segíthetünk, hogy egészséges élelmiszert tudj fogyasztani. Vagy ha egészégesebb otthont szeretnél, az ingyenes konzultáción túl fizetős szolgáltatás keretében segíthetünk az ehhez vezető gyakorlati lépések megtételében is, pl. a lakás átalakításában.

Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy az ingyenes konzultáció, illetve tanácsadás után bármilyen fizetős szolgáltatást is kötelező igénybe venned. Már csak azért sem, mert ezek a fizetős szolgáltatások jelen pillanatban csupán korlátozottan érhetőek el. Tehát az ingyenes konzultáció valóban ingyenes.


VISSZA